Nieuwe Golden Years-albums op komst


De serie The Golden Years of Dutch Pop Music is na ruim vijf jaar nog altijd niet aan het eind van zijn latijn. Sterker nog: Golden Years blijft ongekend populair. Daarom verschijnen er op 16 augustus wederom vier nieuwe delen: Patricia Paay, Oscar Benton, Flavium en After Tea.

Patricia Paay
Met zo’n twintig Top 40 en Tipparade-noteringen was Patricia Paay tussen eind jaren zestig en mid jaren tachtig niet weg te denken uit het muzikale landschap. Op dit Golden Years-deel staan al haar singles tot en met 1978. Van haar eerste Engelstalige singles tot haar eerste Nederlandstalige singles en latere (wederom Engelse) werk. Ook de singles die ze uitbracht met de bands Himalaya, Honeypie en Heart zijn terug te vinden op deze 2CD.

Oscar Benton
Ondanks zijn fantastische bluesstem (en sound) is het repertoire van Oscar Benton altijd een beetje onderbelicht gebleven. Dat dit niet terecht is, blijkt uit deze indrukwekkende 2CD. De compilatie begint aan het eind van de jaren zestig met de Oscar Benton Blues Band en bevat bovendien duetten met Monica, het betere solowerk en natuurlijk Benton’s Booby Trap.

Flavium
Nóg een bluesy deel in deze worp! De band Flavium begon eind jaren zeventig naam te maken in het livecircuit met hun frisse bluessound. Met hun vierde single Nightlife kregen ze voor het eerst landelijke aandacht en ondanks dat de single niet verder kwam dan een plek in de Tipparade, groeide het uit tot een absolutie klassieker. Echt grote hits scoorde de band niet, maar ze bleven altijd kwalitatief goede albums maken en toeren tot de dag van vandaag bovendien door het hele land.

After Tea
Toen Hans van Eijk, Polle Eduard en Ray Fenwick de band Tee-Set verlieten, richtten zij de nieuwe band After Tea op – een toepasselijke naam dus! De band scoorde gelijk een aantal hits, maar door de constante wisselingen in de bezetting bleef het daarna rommelen in de band. Zo maakten bijvoorbeeld de muzikanten Frans Krassenburg (Golden Earring), Pierre van der Linden (Brainbox, Focus) en Ilja Gort ooit deel uit van de bezetting. Daarna bleef verder succes uit, waardoor de band vaak (ten onrechte) vergeten wordt. Tot nu!

Klik hier om deze nieuwe albums te reserveren. 

The Golden Years Of Dutch Pop Music is de meest uitgebreide serie ooit verschenen over de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Inmiddels zijn er zo’n 75 delen verschenen van bands en artiesten die succesvol waren in de jaren zestig, zeventig en tachtig.

 Follow us on Twitter for the latest music news, stories, quizzes, playlists and our big prize music competitions

27 comments

 1. Hans (Rocking Daddy)
  Reply

  Geen echt slechte worp deze keer, al vraag ik me af of het deeltje met After Tea echt nodig is. Hun albums zijn in het verleden regelmatig heruitgebracht. Dus ik denk dat de echte fans deze nummers al in het bezit heeft. Maar goed, ze horen wel echt tot de nederpop. Ik hoop echter dat in een volgende worp nu eens echt een deel met Casey and the Pressuregroup wordt uitgebracht,
  Cees Schrama is een artiest van wereldniveau en stond vroeger op bijna elke nederpop lp als sessiemuzikant vermeld. Zo werkte hij b.v. mee aan Venus van Shocking Blue waar hij vooral in de intro goed hoorbaar is. Zijn band heeft een aantal uitstekende albums gemaakt eind jaren zestig/beginjaren 70, Het nummer The Heart of a woman is schitterend. Deze band verdient echt een eigen verzamelalbum in deze serie.

 2. Hans Jansen
  Reply

  Mag ik nog eens een suggestie doen:
  Casey and the Pressure group !! En Roek Williams and the Fighring Cats

  1. René Koekkoek
   Reply

   Ik vind ook Teach In, Mouth & MacNeal, Sandra & Andres, Debbie, Spooky & Sue op cd! Sugar & the Lollipops!

 3. Rob Hooft
  Reply

  Er worden overal suggesties gedaan, maar of dat helpt?
  Ik denk dat UNIVERSAL gewoon zelf zijn plannen heeft en niet erg let op wat “wij” hier en op diverse andere plaatsen suggereren
  Ik ben blij met deze serie hoor, koop niet alles maar heb toch wel 54 deeltjes in de kast staan.
  Dutch nuggets liet mij weten dat er nog héél veel in de “kast” bij de platenmaatschappijen staat……daar zou ik wel meer van willen zien!
  rob

  1. Hans Jansen(RockingDaddy)
   Reply

   Ik denk dat jij inderdaad gelijk hebt Rob, want naar de laatste delen was eigenlijk helemaal niet zoveel vraag. En als je het mij vraagt waren dit ook de laatste delen. Vroeger verschenen er om de twee drie maanden nieuwe delen; de laatste delen verschenen half augustus.!! De serie is echt tanende en ondanks vele goede suggesties brengt Universal gewoon uit wat ze zelf wilen en niet
   wat de kopers van de serie zouden willen zien. Ik heb de hoop al lang opgegeven.Ben bovendien bang dat er straks delen gaan verschijnen met Borsato en dat soort ellende!! Of het zoveelste deel van The Cats !!! Brrrrrr

 4. Serge
  Reply

  Suggestie: Debbie, Oscar Harris, Trinity en Hearts of soul/Dream Express/Stella.
  Nuggets: Come closer – Renee
  The monkey puzzle tree – Erna Jones
  It wasn’t supposed to hurt so bad – friends
  Unbeatable – The Affair
  Got me by the heart – Roxanna
  Mandelay / With love – Suzanne Michaels

 5. Oscar
  Reply

  Suggesties voor nieuwe delen:

  René & His Alligators
  Armand
  Blues Dimension (alle 3 albums + non-lp singles)
  Swinging Soul Machine + Machine
  Euson (incl. J.B. Euson & Stax)
  Jack Jersey
  Bots
  Catapult + Tower
  Urban Heroes (incl. Boom Boom Mancini)
  Diesel (incl. Island, Cobra, Smyle, The Hammer, Concrete)
  Hans de Booy
  Ten Sharp
  Loïs Lane

 6. Tonny H.
  Reply

  Mo, Anita Meijer, Catapult, Walkers , Next one, Left side, Luv, Doris D, Risqué, Tony Sherman, René and the alligators, Hans de Booy, Bots, Trockener Kecks, van dik hout, Armand, Johnny Lion, John Lamers, Rainbow train, Diesel, Teach in, Babe, Jack Jersey, Tumbleweeds en Golden Earring deel 2

 7. Jef Westerveld
  Reply

  Het is wel heel lang geleden sinds de vorige delen verschenen. Wanneer kunnen weer eens een nieuwe worp met CD’s verwachten?

 8. Hans Jansen ( rocking daddy)
  Reply

  Denk dat deze serie een langzame dood is gestorven…..
  Heel jammer een veel gemiste kansen.

 9. Martin Uitterlinden
  Reply

  Zoals het er nu uitziet, zullen er geen nieuwe delen van “The Golden Years of Dutch Pop Music” meer verschijnen. Ik doe een oproep aan u om e.e.a. in overweging te nemen om toch hiermee door te gaan. Muziek is een troost en een medicijn tegen stress en betekent zoveel in het leven. Zoveel artiesten. en ik noem deze keer geen namen. rechtvaardigen het uitbrengen van meer delen van deze populaire serie. Ik besef dat er mogelijk minder winst wordt gemaakt, maar muziek is zo belangrijk. Denk er over na om met deze serie door te gaan. Ik zou het wel weten. Vriendelijke groeten.

 10. Hans Jansen
  Reply

  En Martin kan het weten !! Is een kenner van de Nederpop bij uitstek !! Hoe is het met jou Martin ?
  Jouw ex collega bij De Bank !

 11. Fred Sinkeldam
  Reply

  We zouden op z’n minst toch wel een reactie mogen verwachten, van de uitgever. Zelfs dat niet. Zeer spijtig.

 12. Jef Westerveld
  Reply

  Ik zag op bol.com dat er in juni 2 nieuwe delen aankomen. Een met Catapult/the surfers em de andere weet ik ff niet meer.

 13. Jos
  Reply

  Klopt inderdaad wat Jef zegt ,Catapult / The Surfers de andere is van Sweet d`buster / Bertus Borgers op 5 juni 2020 , hopelijk volgen er nog een stel.

 14. Jos
  Reply

  Nog wat tips Secret Sounds / Soviet Sex en Blue Murder / Fatal Flowers / Claw boys Claw / Fay Lovsky / Armand

 15. Martin Uitterlinden
  Reply

  In het blad “Lust For Life” juli/augustus 2020 wordt gezegd dat de 2CD Bertus Borgers & Sweet d”Buster de hekkensluiter vormt van de populaire serie “The Golden Years Of Dutch Pop Music”. Hoe komen ze aan die wijsheid ? Ik wil gewoon niet geloven dat er niet meer te halen is uit de rijke historie van de Nederpop. Ik wil u vragen: Is dit werkelijk zo ? Er zijn nog zoveel unieke uitgaven mogelijk. Laat ons toch eens weten hoe u hierover denkt !

 16. Martin Uitterlinden
  Reply

  Ton, bedankt voor je steun hierbij. Ik weet zeker dat heel veel mensen het met ons mee eens zijn. Ik wil hierbij iedereen oproepen om een pleidooi te houden voor onze Nederpop, vooral jaren zestig en zeventig. Stuur een e-mail naar Universal Music hierover: Ook bij Universal zijn er ongetwijfeld mensen die ons muzikaal erfgoed een warm hart toedragen !

 17. Willem Leenders
  Reply

  Wat volgens mij zeker niet mag ontbreken zijn de solo singles van Theo van Es eventueel aangevuld met delen van zijn solo elpee;s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *