News

Nieuwe Golden Years-albums op komst

Published on

De serie The Golden Years of Dutch Pop Music is na ruim vijf jaar nog altijd niet aan het eind van zijn latijn. Sterker nog: Golden Years blijft ongekend populair. Daarom verschijnen er op 16 augustus wederom vier nieuwe delen: Patricia Paay, Oscar Benton, Flavium en After Tea.
Patricia Paay
Met zo’n twintig Top 40 en Tipparade-noteringen was Patricia Paay tussen eind jaren zestig en mid jaren tachtig niet weg te denken uit het muzikale landschap. Op dit Golden Years-deel staan al haar singles tot en met 1978. Van haar eerste Engelstalige singles tot haar eerste Nederlandstalige singles en latere (wederom Engelse) werk. Ook de singles die ze uitbracht met de bands Himalaya, Honeypie en Heart zijn terug te vinden op deze 2CD.
Oscar Benton
Ondanks zijn fantastische bluesstem (en sound) is het repertoire van Oscar Benton altijd een beetje onderbelicht gebleven. Dat dit niet terecht is, blijkt uit deze indrukwekkende 2CD. De compilatie begint aan het eind van de jaren zestig met de Oscar Benton Blues Band en bevat bovendien duetten met Monica, het betere solowerk en natuurlijk Benton’s Booby Trap.
Flavium
Nóg een bluesy deel in deze worp! De band Flavium begon eind jaren zeventig naam te maken in het livecircuit met hun frisse bluessound. Met hun vierde single Nightlife kregen ze voor het eerst landelijke aandacht en ondanks dat de single niet verder kwam dan een plek in de Tipparade, groeide het uit tot een absolutie klassieker. Echt grote hits scoorde de band niet, maar ze bleven altijd kwalitatief goede albums maken en toeren tot de dag van vandaag bovendien door het hele land.
After Tea
Toen Hans van Eijk, Polle Eduard en Ray Fenwick de band Tee-Set verlieten, richtten zij de nieuwe band After Tea op – een toepasselijke naam dus! De band scoorde gelijk een aantal hits, maar door de constante wisselingen in de bezetting bleef het daarna rommelen in de band. Zo maakten bijvoorbeeld de muzikanten Frans Krassenburg (Golden Earring), Pierre van der Linden (Brainbox, Focus) en Ilja Gort ooit deel uit van de bezetting. Daarna bleef verder succes uit, waardoor de band vaak (ten onrechte) vergeten wordt. Tot nu!
Klik hier om deze nieuwe albums te reserveren. 
The Golden Years Of Dutch Pop Music is de meest uitgebreide serie ooit verschenen over de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Inmiddels zijn er zo’n 75 delen verschenen van bands en artiesten die succesvol waren in de jaren zestig, zeventig en tachtig.

 

27 Comments

27 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss