News

Platina voor nieuw album The Rolling Stones

Published on

Dat The Rolling Stones na al die jaren nog niets aan populariteit hebben ingeboet bewijzen de heren wel met ‘Blue & Lonesome’. Binnen een week heeft dit langverwachte nieuwe album namelijk de platina verkoopstatus bereikt. In het eerste weekend na de release gingen er in Nederland al meer dan 28.000 exemplaren van over de toonbank. Daarmee heeft de legendarische rockband het beste openingsweekend van 2016 gevestigd.
hoes
Op het wereldwijd lovend ontvangen album (het eerste van de band in ruim tien jaar) brengen Mick Jagger (73), Keith Richards (72), Charlie Watts (75) en Ronnie Wood (69) een ode aan de bluesmuzikanten die hen de afgelopen decennia inspireerden. Tijdens de opnamesessie werd het viertal overigens bijgestaan door Eric Clapton. De muzikant was toevallig aan het werk in de studio naast die van de Stones.
‘Blue & Lonesome’ (release: 2 december) is alweer het veertiende nummer 1-album van The Rolling Stones in de Nederlandse albumcharts. Bestel het album bij Bol.com:

De pers over ‘Blue & Lonesome’
– ‘De Stones klinken levendiger dan ze in lange tijd hebben gedaan’ (PAROOL)
 
– ‘Dit is het album dat ze al 55 jaar wilden maken’ (TELEGRAAF)
 
– ‘De Stones bruisen als in hun wildste dagen’ (AD)
 
– ‘Deze plaat gaat de blues redden’ (JOHAN DERKSEN IN DWDD)
 
– ‘Prachtig vergeten songmateriaal, fraai authentiek gebracht door een stelletje ouwe lullen dat allang met pensioen had kunnen gaan, maar dat gelukkig niet heeft gedaan’ (OOR)
 
– ‘Een pareltje in het oeuvre van de band’ (SOUNDZ).
 
– ‘Blue & Lonesome is the album any Rolling Stones fan would have wished for’ (THE TELEGRAPH)
 
– ‘Blue & Lonesome captures the Rolling Stones in their element, doing what they do best.’ (CLASSIC ROCK MAGAZINE)
 
– ‘With ‘Blue & Lonesome’ they revisit where it all began. Joy and heart and vigor radiate from an album that is a celebration of the blues and the Rolling Stones.’ (ROLLING STONE)
 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss