News

Sixties tieneridool Bobby Vee (73) overleden

Published on

Bobby Vee, een groot tieneridool in de jaren zestig, is op 73-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alzheimer. Dit heeft zijn zoon bekendgemaakt. De Amerikaan scoorde talloze hits als Take Good Care Of My Baby, Rubber Ball en The Night Has A Thousand Eyes. Een jonge Bob Dylan maakte ooit zijn eerste meters op het podium in de begeleidingsband van Vee.
Vee’s carrière kende een bijzonder begin. Nadat Buddy Holly in 1959 omkwam bij een vliegtuigongeluk, moest de organisatie van een muziekevenement in Moorhead, Minnesota op zoek naar een vervangende act. De pas 15-jarige Vee bood zijn diensten aan, samen met zijn begeleidingsband die uit schoolgenoten bestond. Bobby Vee & The Shadows (niet te verwarren met de gelijknamige Britse act) was pas twee weken eerder opgericht. Het optreden werd echter een groot succes en bleek het startsein voor een lange carrière met hits aan weerszijden van de Oceaan. In 1963 nam Vee een album op ter nachtgedachtenis aan Holly, I Remember Buddy Holly.

In 1959 maakte ene Elson Gunnn enige tijd deel uit van The Shadows. Dit was niemand minder dan Robert Zimmerman, die enkele jaren later wereldberoemd werd als Bob Dylan. Het was Dylan die Vee aanraadde om Vee te hanteren in plaats zijn zijn echte achternaam Velline.
Vee bleef tot op hoge leeftijd optreden, maar in 2012 werd hij alsnog gedwongen met pensioen te gaan toen alzheimer bij hem geconstateerd werd.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss