News

Steve Miller opent archieven voor 50-jarig jubileum

Published on

Steve Miller heeft zijn persoonlijke archieven ontsloten voor een serie heruitgaven. De fans kunnen rekenen op een ware schat aan onuitgebracht materiaal.
Miller heeft zijn hele collectie ondergebracht bij platenlabel Capitol, hetzelfde label waar het voor hem allemaal begon in 1967. Het gaat om achttien studioalbums, boxsets, live-opnames, verschillende compilatiealbums en niet eerder uitgebrachte opnames, aangevuld met filmbeelden, fotografie, memorabilia, notities, dagboeken en nog veel meer. Miller voert zelf de regie over de samenstelling van de heruitgaves, waarvan het eerste project binnenkort aangekondigd zal worden.

Steve Miller groeide op in een huis van jazzliefhebbers en belandde via Texas en Chicago (waar hij met namen als Muddy Waters en Buddy Guy speelde) uiteindelijk in het San Francisco van eind jaren zestig. Zijn eerste twee langspelers verschenen in 1968: Children Of The Future en Sailor, waar radiohitje Living In The U.S.A. op te vinden was. Daarna volgde Brave New World (met daarop onder meer Space Cowboy en het met Paul McCartney opgenomen My Dark Hour). Na nog een reeks platen maakte hij in 1978 eigenhandig het album The Joker, dat mede dankzij de gelijknamige single een doorslaand succes werd. Hierna volgende nog vele successen.
Vandaag de dag musiceert Miller nog steeds. Hij neemt nieuwe muziek op en toert veelvuldig (helaas voor de Nederlandse fans vooral aan de andere kant van de oceaan). Hiernaast zit hij in het bestuur van zowel de concertzaal Jazz at Lincoln Center als in die van de muziekcollectie van het Metropolitan Museum in New York City.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss