News

'The Rolling Stones In Mono' box uit op 30 september

Published on

Binnenkort zullen alle originele mono-opnames van The Rolling Stones uit de jaren zestig opnieuw worden uitgebracht in een unieke boxset: The Rolling Stones In Mono. De verzameling verschijnt op 30 september op vinyl, op cd en digitaal.  The Rolling Stones In Mono omvat in totaal 186 tracks, waarvan er 56 nooit eerder in mono te horen zijn geweest sinds het digitale tijdperk. Hiernaast zijn er negen landen geselecteerd waar gelimiteerde heruitgaves van lokaal uitgebrachte singles zullen verschijnen. Nederland zit hier ook bij…
De collectie bestrijkt de periode 1963 – 1969, waarin de band uitgroeide tot de grootste rockband ter wereld. In deze tijd werden albums doorgaans in mono opgenomen, waarna er achteraf pas aan een stereoversie gewerkt werd. Kortom, mono was de standaard. Hoewel de gemiddelde muziekspelers toentertijd alles behalve verfijnd klonken, waren de originele mono-opnames van de hoogste audiokwaliteit, met een krachtige en directe impact. ‘Het voelde net alsof je in de studio stond, waarbij je precies hoorde wat er allemaal gaande was, zonder opsmuk’, schreef Keith Richards eerder al in zijn autobiografie Life.
De vooraanstaande Amerikaanse muziekjournalist David Fricke heeft speciaal voor de box een 5000-woorden tellend essay geschreven ‘The Rolling Stones In Mono is de volledige studioregistratie van dat eerste decennium Stones-geschiedenis, opnieuw gemasterd voor een uiterst gedetailleerde en geweldige sound’, aldus Frick. Zijn complete essay is bij de box gevoegd, als onderdeel van een boekwerk met talloze zeldzame foto’s van fotograaf Terry O’Neill. In de box zit ook de nieuwe compilatie Stray Cats, waarop essentiële non-album tracks uit die periode voor het eerst in mono verzameld zijn. De 16 lp’s (of 15 cd’s) zijn verpakt in replica’s van de originele hoezen en zitten in een speciale box. Alle vinylboxen zijn genummerd en worden geperst op 180 grams vinyl.
Klik hier om de box te reserveren bij Plato/Concerto.
Tegelijkertijd zullen er in negen landen unieke heruitgaves van lokaal uitgebrachte singles verschijnen. Bij ons in Nederland gaat het om de ‘favorieten expres’ uitgave van single Empty Heart / Around The World uit 1964. Deze single zal in alleen in Nederlandse platenzaken verkrijgbaar zijn in een oplage van 1000 stuks.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss