News

The Who komt met uitgebreide heruitgave 'My Generation'

Published on

The Who’s klassieker My Generation krijgt de ‘super deluxe’ behandeling. Vanaf 18 november ligt er een uitgebreide heruitgave van het baanbrekende album in de schappen van de platenboer, met onder meer onuitgebrachte nummers, alternatieve mixen en een boek.
‘I hope I die before I get old’, schreef Pete Townshend in 1965, maar gelukkig is de inmiddels 71 jarige gitarist en songschrijver nog altijd onder ons, net als de muziek die hij met z’n collega’s maakte. Het rebelse My Generation, dat al die jaren geleden behoorlijk wat los maakte, verschijnt binnenkort in een bijzonder uitgebreide heruitgave. De box bevat vijf cd’s met onder meer drie tracks die indertijd het album niet haalden: The Girls I Could Have Had, As Children We Grew en My Own Love. Townshend kwam de opnames vorig jaar bij toeval tegen in zijn archieven.
The Who My Generation Super Deluxe 3D Product Shot
De 79 tracks tellende super deluxe uitgave telt hiernaast nog vele andere rarities, waaronder niet eerder uitgebrachte demo’s, mixen, opnieuw gemasterde tracks en een nieuwe stereo mix met overdubs waarvoor Townshend en Roger Daltrey dezelfde apparatuur gebruikten als in 1965. Om het helemaal af te maken bevat de box een 80 pagina’s tellend boekwerk (met persoonlijke verhalen van Townshend en zeldzame foto’s) en memorabilia, waaronder replica’s van concertposters.
De vinylliehebbers moeten nog wat langer geduld hebben: de 3LP en 2LP versies van deze uitgave verschijnen op 10 februari 2017.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss