News

Umoja van BLØF voor het eerst uit op vinyl

Published on

Het is tien jaar geleden dat BLØF Umoja uitbracht en dat jubileum wordt gevierd met een heruitgave op vinyl. Dit dubbelalbum (release: 1 juli) is opnieuw gemastered voor 180 grams audiophile vinyl en bevat naast de dertien originele nummers ook vier bonustracks: Regen, Zie Mij en de speciale akoestische versies van De Hemel Is De Aarde en Wennen Aan September (een samenwerking met Counting Crows).
Speciaal voor deze vinyleditie heeft de band het artwork opnieuw onder handen genomen. De binnenhoezen bevatten de songteksten en de insert bevat actuele informatie over het UMOJA Fonds. De vele indrukken tijdens het opnameproces van het album waren de aanleiding om middels een eigen fonds een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Ter gelegenheid van de release is een speciale interactieve website gemaakt, die door middel van beelden en muziek het verhaal achter het album vertelt (zie www.umoja.nl).
Umoja (in het Swahili: ‘saamhorigheid, eenwording en eenheid’) werd oorspronkelijk uitgebracht in 2006. De songs zijn opgenomen in dertien verschillende landen met medewerking van lokale artiesten. Na release behaalde de schijf de eerste plaats in de Album Top 100 en werd uiteindelijk zelfs twee keer platina. De eerste single Aanzoek Zonder Ringen was een nummer 1-hit in de Nederlandse Top 100. De opvolgende singles Hemingway, Mens, Een Manier Om Thuis Te Komen en Donker Hart behaalden ook een hoge notering in de Nederlandse hitlijsten.
Het album is alvast te bestellen in de webshop van de band.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss