News

Vijf decennia Louis Armstrong verzameld op Louis Armstrong Collected

Published on

De mooiste songs van jazz-icoon Louis Armstrong zijn gebundeld op het nieuwe album Collected. Deze verzameling bevat favorieten als When The Saints Go Marching In, Blueberry Hill, Hello Dolly! en uiteraard What A Wonderful World. Collected is vanaf 16 maart overal verkrijgbaar als 3CD. In het voorjaar zal er ook een dubbel-LP versie van Collected verschijnen.

De legendarische Armstrong maakte wereldwijd een onvergetelijke indruk als zanger en muzikant en wordt door velen gezien als de meest invloedrijke jazzartiest in de geschiedenis. Zijn carrière bestreek maar liefst vijf decennia, een periode waarin vele hits ter wereld kwamen. Stuk voor stuk herkenbaar door Armstrongs rauwe stem, briljante trompetspel en zijn altijd hoorbare passie voor de muziek en het leven.

Naast de reeds genoemde songs bevat Collected natuurlijk ook zijn befaamde duetten met onder meer Ella Fitzgerald (They Can’t Take That Away From Me), Gabriele (Onkel Satchmo’s Lullaby), Bing Crosby (Gone Fishin’) en Danny Kaye (The Five Pennies Saints). Uiteraard ontbreken ook de beste songs uit het begin van zijn loopbaan en de onbekendere parels uit zijn hoogtijdagen niet.
Collected is nu te reserveren bij Bol.com:

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss