News

Vinyl release voor Greatest Hits albums Queen

Published on

Queens Greatest Hits en Greatest Hits II komen na lange tijd weer beschikbaar op vinyl. Beide verzamelalbums van de Britse rockband liggen vanaf komende vrijdag in de rekken van de platenzaak, geperst op 180 grams dubbelvinyl.
Met 27 songs in de Top 2000 kun je Queen met gerust hart een van de meest succesvolle (zo niet, dé meest succesvolle) band in de geschiedenis noemen. Niet zo gek ook, met maar liefst vier talentvolle songschrijvers (Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor en John Deacon) in de gelederen. Eind 1981 was het dan ook al tijd voor een heus best of-album van het viertal, terwijl ze nog lang en breed niet uitgespeeld waren. In Engeland gingen er indertijd meer dan 6 miljoen exemplaren van Greatest Hits over de toonbank. Ter illustratie: daarmee zou 1 op de 4 Britse huishoudens een exemplaar van dit album (met songs als Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, Fat Bottomed Girls en Another One Bites the Dust) in huis moeten hebben. Kort voor Mercury’s dood verscheen het vervolg, Greatest Hits II. Dit album, dat bij ons maar liefst tien weken op de eerste positie van de charts stond, staan nummers uit de periode 1981 – 1991. Dit was een periode waarin de band zich opnieuw uitvond en onvergetelijke songs schreef als I Want To Break Free, Radio Gaga, de Bowie-samenwerking Under Pressure en The Show Must Go On.
Queen Greatest Hits II Vinyl 3D Product Shot
Beide albums zijn nu op 180 grams dubbelvinyl geperst, wat de rijke muziek van de band die geroemd werd om zijn perfectionisme eer aan doet. Bestel nu bij Bol.com:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss