News

Willem van Kooten stelt nieuwe delen 'The Golden Years Of Dutch Pop Music' samen

Published on

Nederlands meest legendarische radiomaker Willem van Kooten heeft vier nieuwe delen in de populaire cd-reeks The Golden Years Of Dutch Pop Music samengesteld. Op de albums, die vanaf 23 september verkrijgbaar zijn, zijn bekende hits en lang vergeten pareltjes uit de gloriedagen van de Nederlandse muziekgeschiedenis te vinden. Deze albums zijn mede tot stand gekomen met hulp van de vele fans van de cd-reeks. Zij werden onlangs opgeroepen om tips door te geven voor deze compilaties.
Schermafbeelding 2016-09-02 om 09.28.01
Van Kooten maakte vanaf de jaren zestig onder zijn pseudoniem Joost den Draaijer revolutionaire radio bij o.a. Radio Veronica, Radio Noordzee en Hilversum 3. Vele Nederlandse bands bereikten dankzij zijn programma’s de huiskamers en hij is de motor achter de internationale doorbraak van bands als Golden Earring, Shocking Blue, Tee Set en Earth and Fire. Kortom: als er één persoon onlosmakelijk verbonden is met de opkomst van de Nederpop, dan is dat Willem van Kooten.
Uit het enorme aanbod van singles uit de periode 1960-1976 heeft Van Kooten een zeer verrassende selectie gemaakt. Alle bepalende bands en artiesten uit die tijd komen aan bod. En daarbij is er niet altijd gekozen voor de meest voor de hand liggende nummers: ook de minder bekende – maar door liefhebbers veel gezochte – singles komen voorbij. Zo vind je naast welbekende iconen uit de Vaderlandse muziekgeschiedenis als Golden Earring, Earth And Fire, The Outsiders, Shocking Blue en Focus ook ‘vergeten’ juweeltjes van bands als Blue Planet, Boots, Cobra, Johnny And His Cellar Rockets, The Torero’s And The Haigs.
Iedere dubbel-cd bevat een persoonlijk verhaaltje van Van Kooten over de betreffende periode en unieke foto’s. Bestel de albums bij Bol.com:

Openingsfoto: Willem van Kooten anno 1968 (via www.anp-archief.nl | CC BY-NC-ND 2.0)

5 Comments

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss