Stories

7 cadeautips voor de muziekliefhebber

Published on

Inspiratie nodig voor je verlanglijstje? Of weet Sint niet wat hij voor die ene muziekliefhebber kan halen? Geen nood: wij zetten 7 cadeaus op een rijtje waar elke muziekliefhebber blij van wordt!

Lex Harding maakte 50 jaar geleden zijn eerste radioprogramma en dat wordt gevierd met het boek Lexjooo. Hierin blikt de omroeppionier aan de hand van 78 onvergetelijke songs terug op zijn indrukwekkende carrière. Inclusief vier cd’s met de 78 tracks. Bestel hier bij Bol.com.

Waar een gemiddelde rockband zijn fans gerust enkele jaren laat wachten op een nieuwe plaat, doen de Vreemde Kostgangers het allesbehalve rustig aan. Nederpopiconen Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten hebben amper een half jaar na het verschijnen van hun debuut namelijk alweer een nieuw album: ‘Nachtwerk’, met 16 splinternieuwe songs. Bestel hier bij Bol.com.

Links de hoes van de 2CD, rechts de hoes van de CD en 2LP.


Op het nieuwe dubbel-album On Air staat een verzameling zelden gehoorde radiosessies uit de beginperiode van The Rolling Stones. De songs, waaronder acht die de band nooit eerder uitbracht, werden oorspronkelijk uitgezonden door de BBC in de periode 1963 – 1965. Verwacht daarom veel onvervalste rhythm & blues klassiekers, naast vroege Jagger-Richards composities. Een aanrader voor de fans van het vorig jaar verschenen Stones-album Blue & LonesomeBestel hier bij Bol.com.

Een juweeltje voor iedere Beatles-fan: The Christmas Records. Dit is een box met daarin alle kerstsingles die de band in de jaren zestig naar zijn trouwste fans stuurde. Dit was toentertijd steevast een jolige bedoening, met grappige kerstwensen, korte ‘carols’ en meer van zulks – precies wat de fan van de band verlangde. De opnames zijn nu voor het eerst weer verkrijgbaar in deze met zorg samengestelde box. Alle 7 singles zijn op gekleurd vinyl geperst en voorzien in een replica van de originele hoes.  Hiernaast zit er een boekwerkje bij. Bestel hier bij Bol.com.

Queen’s News Of The World wordt geëerd met deze 40th Anniversary boxset. Hierin vind je het originele album op CD, een CD met niet eerder uitgebrachte outtakes, een CD met bonustracks (waaronder een volledige sessie bij de BBC), een DVD met de documentaire Queen: The American Dream en natuurlijk het album op vinyl. Daarnaast krijg je een 60 pagina’s tellend boek met exclusieve bandfoto’s, drie posters, een stickervel en de originele perskit uit 1977. Wauw! Bestel hier bij Bol.com.

De uitgebreide deluxe versie van ‘Diamonds’.


Elton John zit 50 jaar in het vak en dat viert hij met Diamonds, een nieuw verzamelalbum met zijn mooiste songs. Waaronder natuurlijk Tiny Dancer, Rocket Man (I Think It’s Going To Be A Long, Long Time), Candle In The Wind, Don’t Go Breaking My Heart, Sacrifice, Can You Feel The Love Tonight en niet te vergeten Your Song. Bestel hier bij Bol.com.

Dit jaar wordt ie alweer voor de 19e keer uitgezonden: de Radio 2 Top 2000! Al sinds 1999 zitten miljoenen mensen tussen kerst en oud & nieuw aan de radio gekluisterd om de 2000 beste songs ooit gemaakt te horen. Deze dubbelaar bevat een bloemlezing uit meer dan 50 jaar popmuziek, met songs van artiesten als ABBA, Kensington, The Scene, U2, Amy Winehouse en Marvin Gaye. Bestel hier bij Bol.com.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss