Stories

De 10 beste muzikale gastoptredens bij The Simpsons

Published on

The Rolling Stones, U2, R.E.M., Metallica, Paul McCartney, Red Hot Chili Peppers – tel je als band misschien pas mee als je een gastrol hebt gehad in The Simpsons? De langstlopende sitcom en animatieserie uit de VS staat bekend om de vele beroemdheden die op komen draven voor een gastrol en met 585 (!) afleveringen op de teller hebben al heel wat muzikanten de revue gepasseerd. Wij selecteerden de tien meest memorabele muzikale cameo’s voor je.
aerosmith 
Aerosmith
Seizoen 3, aflevering 10: ‘Flaming Moe’s’
Moe’s nieuwe drankje ‘Flaming Moe’ valt dusdanig in de smaak bij het publiek dat zijn café binnen de kortste keren uitgroeit tot de hipste bar in de wijde omtrek. Zó hip dat de heren van Aerosmith zich er zelfs laten zien. Moe, die het recept overigens van Homer heeft gestolen, vraagt of de heren of ze een optreden willen geven. De band aarzelt, maar als Moe ze een portie ingemaakte eieren (!) belooft gaan ze overstag.
peppers
Red Hot Chili Peppers
Seizoen 4, aflevering 22: ‘Krusty Gets Kancelled’
Als de show tv-clown Krusty van de buis gehaald wordt, werken Lisa en Bart aan een grote, met sterren gevulde comebackspecial die hun held weer op de kaart moet zetten. Naast Bette Midler, Elizabeth Taylor, Hugh Hefner en Luke Perry komt er ook een band spelen: de Red Hot Chili Peppers. De in niets meer dan hun ondergoed gehulde mannen laten een ietwat gekuiste versie van ‘Give It Away’ horen.
ramones
The Ramones
Seizoen 5, aflevering 4: ‘Rosebud’
Mr. Burns is jarig en dus huurt Smithers The Ramones in om ‘Happy Birthday’ te spelen. Smithers kondigt de band aan als ‘prima kerels die het nog ver kunnen schoppen’. Burns vindt het logischerwijs helemaal niets en beveelt Smithers om The Rolling Stones te laten vermoorden – hoewel Smithers nog eens benadrukt dat dát niet de band was die hij net gezien heeft.
wings
Paul en Linda McCartney
Seizoen 7, aflevering 5: ‘Lisa The Vegetarian’
Lisa besluit vegetariër te worden en vindt een zielsverwant in Apu. Hij brengt haar in contact met Paul en Linda McCartney (Apu en Paul blijken elkaar nog te kennen uit de tijd dat The Beatles in India zaten). “Linda en ik zetten ons in voor dierenrechten. Sterker nog: als je ‘Maybe I’m Amazed’ achterstevoren speelt, hoor je een recept voor een geweldige linzensoep!”, aldus Paul. Tijdens de aftiteling van deze aflevering is een bewerkte versie van het nummer te horen, waar inderdaad het recept in te ontdekken is.
pumpkins
The Smashing Pumpkins
Seizoen 7, aflevering 24: ‘Homerpalooza’
Homer blijkt de gave te hebben om met zijn buik een kanonskogel op te vangen zonder er ook maar een schrammetje aan over te houden. Reden genoeg voor de organisatie van het rondreizende muziekfestival Hullabalooza (een knipoog naar het Amerikaanse Lollapalooza) om hem als ‘freak show’ mee te nemen. Onder andere Peter Frampton, Cypress Hill, Sonic Youth en The Smashing Pumpkins treden op.
u2
U2
Seizoen 9, aflevering 22: ‘Trash of the Titans’
Homer wil baas worden van de gemeentereiniging en stapt daarom op het podium tijdens een concert van U2, om zo het hippe publiek er van te overtuigen dat hij daar de aangewezen persoon voor de job is. De band speelt ook nog het nummer ‘The Garbage Man’, een parodie op ‘The Candy Man’ uit ‘Willie Wonka And The Chocolate Factory’.
who
The Who
Seizoen 12, aflevering 2: ‘A Tale Of Two Springfields’
Homer komt erachter dat Springfield twee verschillende netnummers heeft. Dit leidt tot een opstootje waarna de stad in tweeën gespleten wordt. Als The Who voor een concert naar het ándere Springfield komt voor een optreden, halen Bart en Homer de bandleden over om in hun kant te komen spelen. Zo vertellen ze de band dat ze in het ‘oude’ Springfield gedwongen zullen worden om hun haren te knippen, hun muziek zachter te zetten en shirts met rushes te dragen. Dat lijkt de heren niets en dus komen ze naar het nieuwe Springfield.
REM
R.E.M.
Seizoen 13, aflevering 13: ‘Homer The Moe’
Als Moe zijn café ombouwt tot een sjiekje nachtclub (waar geen Duff geschonken wordt), besluit Homer zijn eigen café te beginnen in zijn garage. Hij weet R.E.M. te strikken voor een optreden door ze te vertellen dat het een benefiet is voor het regenwoud.
stones
The Rolling Stones
Seizoen 14, aflevering 2: ‘How I Spent My Strummer Vacation’
Homer en zijn vrienden Otto, Lenny en Carl gaan naar het ‘Rolling Stones Rock N’ Roll Fantasy Camp’ waar ze gitaar leren spelen en zich als echte rocksterren mogen gedragen. Als het kamp voorbij is mag Homer met de Stones op tour. Niet om – zoals hij denkt – met de band op te treden, maar als roadie.
metallica
Metallica
Seizoen 18, aflevering 1: ‘The Mook, The Chef, The Wife and Her Homer’
Schoolbuschauffeur Otto ziet plotseling zijn helden van Metallica staan met een kapotte tourbus. Net op het moment dat hij ze een lift aan wil bieden, steelt Bart de schoolbus. De band heeft inmiddels een lift van de bejaarde Hans Moleman: een ‘echte fan’ die nog met de oma van Lars Urlich naar bed is geweest.
Dit zijn bij lange na niet alle bands die zich hebben laten zien in The Simpsons: de volgende keer komen de cameo’s van o.a. The White Stripes, Green Day, The B52’s, The Sex Pistols, Lady Gaga, Britney Spears, Coldplay en 50 Cent voorbij.
Ga naar de site van Fox om te zien wanneer de volgende aflevering van The Simpsons te zien is.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss