Stories

Het complete oeuvre van Amy Winehouse uit op vinyl

Published on

Vandaag verschijnt het complete oeuvre van Amy Winehouse op vinyl. ‘Amy Winehouse: The Collection’ is een acht lp’s tellende boxset, geperst op 180 grams vinyl, inclusief litho’s en een set exclusieve foto’s die gemaakt werden tijdens de sessies voor ‘Frank’ en ‘Back To Black’.

Op het in 2003 uitgebrachte – en naar Frank Sinatra vernoemde – ‘Frank’ liet Winehouse horen dat ze over een uniek talent beschikte. Songs als ‘Stronger Than Me’ en ‘Fuck Me Pumps’ leverden haar een groep toegewijde fans op. Met al die verschillende invloeden als soul, jazz en R&B liet ze ook horen hoe veelzijdig ze was en werd de weg vrijgemaakt naar ‘Back To Black’, het multi-platinum verkopende album dat van Winehouse een begrip maakte.

Het door Mark Ronson geproduceerde ‘Black To Black’ was echt zo’n zeldzaamheid in de moderne muziekgeschiedenis: all killer, no filler. Er stonden niet minder dan vijf singles op (waaronder ‘You Know I’m No Good’, ‘Tears Dry On Their Own’ en ‘Love Is A Losing Game’) en Amy wist die typische classic soul te vertalen naar het hier en nu. Het was een grenzeloze verzameling liedjes waarop Amy haar diepste emoties verkende.

Het talent van Amy bleef niet onopgemerkt: grote namen uit de muziekwereld wilden met haar samenwerken. Zo stond ze in Londen samen met Prince op de planken, maakte samen met Nas het nummer ‘Like Smoke’ en met veteraan Tony Bennett nam ze haar laatste nummer ooit op: het duet ‘Body And Soul’. Beide songs staan op ‘Lioness: Hidden Treasures’, dat in de box in een fraaie dubbel-lp versie te vinden is, samen met nog veel andere zeldzame tracks. Hiernaast zit er nog nóg een plaat vol rarities in ‘The Collection’, waaronder BBC-sessies en een unieke, akoestische versie van ‘You Know I’m No Good’, toentertijd opgenomen voor Napster. Als kers op de taart zit er ook nog een plaat in de set met daarop de opnames van Amy’s optreden in het Londense Shepherd’s Bush Empire. Kortom: hiermee haal je het ultieme overzicht van Amy’s indrukwekkende carrière in huis.
Klik hier om deze gelimiteerde box in huis te halen.
Amy Winehouse The Collection 3D Product Shot

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss