News

Beach Boys openen kluis en presenteren '1967 – Sunshine Tomorrow'

Published on

wild-honeyFans van The Beach Boys, opgelet! De band presenteert vandaag de 2CD 1967 – Sunshine Tomorrow. Hierop vind je een gloednieuwe stereomix van het album Wild Honey, dat dit jaar zijn 50e verjaardag viert. Daarnaast is de kluis geopend en kun je genieten van maar liefst 54 (!) zeldzame opnamen, allemaal uit dezelfde periode.
De nieuwe release werpt een blik in het leven van The Beach Boys rond 1967, verder dan de albums die we allemaal kennen. Een paar hoogtepunten van de niet eerder officieel uitgebrachte tracks zijn het live-album Lei’d in Hawaii, een aantal losse live-opnames uit de jaren ’67 tot ’70 en exclusieve studio-opnames van zowel Smiley Smile als Wild Honey

Wild Honey – de opnames

Het laatstgenoemde album werd opgenomen bij Brian Wilson thuis en het opnameproces duurde zo’n twee maanden. “Ik wilde in een vertrouwde omgeving opnemen, liefst gewoon thuis,” vertelt Brian Wilson in de liner notes van Sunshine Tomorrow. “Ik wilde iets anders, iets nieuws.” En dus werd het huis omgebouwd tot studio. Hoewel Wilson het leeuwendeel van de productietaken op zich nam, kwam een groot gedeelte van de inspiratie van zijn collega Mike Love.
Na de opnames van Smiley Smile en het mislukken van Lei’d in Hawaii waren de heren toe aan iets ‘lichters’ en ‘makkelijkers’. “Het album was compleet anders dan wat er in die tijd werd uitgebracht – hard rock en psychedelische muziek. En daar waren wij met de track Wind Chimes,” vertelt Love. “Het had helemaal niets te maken met wat er op dat moment gebeurde en dat was precies de bedoeling.” De nieuwe stereomix van Wild Honey is ook verkrijgbaar op 180-grams vinyl, al missen daarbij de zeldzame tracks.

Beach_Boys_12Lei’d in Hawaii

Op 25 en 26 augustus 1967 beklom Brian Wilson in Honolulu voor het eerst sinds twee jaar weer het podium met The Beach Boys, ditmaal omdat Bruce Johnston er niet bij kon zijn. Zowel de repetities als de volledige liveshows werden opgenomen met de bedoeling het uit te brengen onder de naam Lei’d in Hawaii. Helaas bleek de geluidskwaliteit te slecht om te verkopen en twee weken later ging de band, nu weer helemaal compleet, de studio in om de gehele live-set opnieuw op te nemen. Alles stond klaar om uitgebracht te worden, maar het gebrek aan een livepubliek deed het project uiteindelijk toch de das om.
Deze sessies groeiden uiteindelijk uit tot het schrijven van nummers voor Wild Honey en het is dan ook een essentieel stuk uit de Beach Boys-geschiedenis. Vanaf vandaag kun jij het ook allemaal beluisteren en zelf alle puzzelstukjes op de juiste plek laten vallen.
1967_Sunshine_Tomorrow

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss