News

Analogues verlengen succesvolle The White Album-tour met 15 extra shows

Published on

De direct vanaf de eerste show uitverkochte theatertour van The Analogues rond The White Album zit er op. Maar het enthousiasme voor het vijftig jaar oude repertoire van The Beatles is nog steeds zo groot dat besloten is om dit najaar 15 extra shows in te lassen.  Vanaf oktober is het dus mogelijk om alsnog – of opnieuw – naar The White Album te gaan kijken en luisteren. Maar pas op: dat zou weleens extra feestelijk kunnen worden.
De ‘theater reprise’ bestaat uit 12 shows in oktober en november. Om te beginnen in twaalf vertrouwde theaters door heel Nederland, intieme zalen die uitermate geschikt bleken om deze ‘moderne klassieke muziek’ te beleven. Bij The White Album wordt er visueel en theatraal flink uitgepakt, maar het uitgangspunt blijft de muzikale authenticiteit. Daarbij komen er, naast de vijfkoppige band, flink wat hulptroepen (strijkers, blazers) mee, én een compleet arsenaal aan bijzondere, vintage-instrumenten.

De serie wordt afgesloten met drie Anniversary Editions in grote popzalen op 20, 21 en 22 november: 013 (Tilburg), Afas Live (Amsterdam) en Ahoy (Rotterdam). De shows in deze ruim bemeten poptempels staan in het teken van de verjaardag van The White Album. Dat verscheen op 22 november exact 50 jaar geleden, vandaar deze Anniversary Editions. The Analogues hopen dan bovendien de CD/LP van hun versie van The White Album (Live in Liverpool) feestelijk te presenteren.
Het lijkt een traditie te worden: vorig jaar werd de tour rond Sgt. Pepper eveneens afgesloten met de verjaardag van dat album én de presentatie van de live CD door The Analogues. Een memorabele avond in een uitverkochte Ziggo Dome.
Bart van Poppel, bassist van The Analogues: ‘Geloof het of niet: het is toevallig zo gelopen, dat we steeds exact 50 jaar na dato onze live uitvoering van die albums uitbrengen. Het biedt ons ook de mogelijkheid om af en toe extra groots uit te pakken: een verjaardagsfeestje ter ere van The Beatles. De intimiteit van een mooi theater heeft zijn charme, maar de grootsheid van een zaal als de Ziggo of Ahoy is ook te gek. Dan merk je ook hoe goed die muziek is – hij komt in beide situaties tot zijn recht.’
De speellijst vind je op The Analogues.net. Let wel: op dit moment zijn nog niet alle theaters in de verkoop.

openingsfoto: Michel Mees

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss