News

Automatic For The People van R.E.M. krijgt 25th Anniversary editie

Published on

Automatic For The People, met nummers als DriveMan On The Moon en Everybody Hurts een van de meest succesvolle albums van R.E.M., is alweer 25 jaar oud. Om dat te vieren wordt er op vrijdag 10 november een speciale 25th Anniversary Edition uitgebracht.
“They’ve dealt with their success like saints,” zei Nirvana frontman Kurt Cobain over R.E.M. in 1994, “and they keep delivering great music.” En dat is in 2017 nog altijd niet anders.
Omdat een kwart eeuw een mooie mijlpaal is, is het hele album geremixt op een bijzondere manier. Automatic For The People zal namelijk te horen zijn in Dolby Atmos – een term die vooral bij bioscoopgangers een belletje zal doen rinkelen. Dolby Atmos is namelijk een surround sound audioformaat, waarin luisteraars zich volledig kunnen onderdompelen. Geluid komt niet alleen meer van voren, maar ook van achter, onder en zelfs boven, als je daar de juiste luidsprekers voor hebt. Op deze manier kun je het hele album volledig opnieuw ontdekken.
AFTP-deluxe-boxset
In de nieuwe Deluxe Edition van het album vind je drie CD’s en een Blu-ray. De schijfjes zitten vol met niet eerder uitgebracht materiaal, waaronder 20 demo’s, de volledig opgenomen track Mike’s Pop Song en fan-favoriet Devil Rides Backwards. De andere CD staat vol met het concert Live At The 40 Watt Club 11/19/92, het enige concert dat de band dat jaar speelde. Deze CD vind je ook terug in de 2CD versie van de Anniversary Edition. Op de Blu-ray staan zeven videoclips en het album in Dolby Atmos en hi-res kwaliteit. Tenslotte krijg je er een 60 pagina’s tellend boek bij, met exclusieve foto’s van Anton Corbijn en Melodie McDaniel.
Automatic For The People (25th Anniversary Edition) is vanaf 10 november verkrijgbaar als 2CD, 3CD + Blu-ray boxset en als LP met downloadcode.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss