News

Brit vindt nooit uitgebrachte opnames The Rolling Stones op zolder

Published on

Hier kun je als Stones-fan alleen maar van dromen: een Britse man heeft op zijn zolder een tape gevonden met daarop onder meer een nooit eerder uitgebracht liedje van The Rolling Stones. Het nummer, No One Loves You More Than Me, werd in 1964 door de band opgenomen in de IBC Studio’s te Londen.
De toen 19-jarige Jeremy Nielsen bracht in 1967 een bezoek aan die opnamestudio, waar een vriend van hem werkte. ‘Toen ik er langs ging, zag ik wat spullen liggen die ze weg gingen gooien. Een stuk of tien vinyl masters en wat banden. Toen ik ze wat beter bekeek zag ik er namen op staan als Otis Redding, The Equals, Alvin Cash en Cher. Ik vroeg die maat van me of ik ze mocht hebben en dat mocht’, aldus Nielsen in gesprek met de Engelse krant The Telegraph. Eenmaal thuis deed hij de banden in een doos om er de komende decennia niet meer naar om te kijken. Tót hij Keith Richards’ autobiografie Life las, waar de bewuste sessie in de IBC Studio’s aan bod komt en hij zich realiseerde dat hij daar bijna 50 jaar geleden een bezoekje aan had gebracht en – belangrijker nog – wat vage opnames mee naar huis had genomen. De inmiddels 67-jarige Nielsen ging direct naar zolder om de banden op te zoeken. Met de ongelabelde geluidsbanden moest hij naar een echte geluidsstudio om te ontdekken wat er op stond. Eenmaal daar bleek hij goud in handen te hebben: op één van de tapes bleek negen songs van de toen nog onbekende Rolling Stones te staan. Naast het ‘nieuwe’ No One Loves You More Than Me zijn er ook twee nooit uitgebrachte versies van As Tears Go By en een nooit uitgebrachte opname van het zeldzame liedje Congratulations (uiteindelijk uitgebracht op verzamelalbum No Stone Unturned uit 1973) op de tape te vinden. Ook staat er een handvol bluessongs op, waaronder Diddley Daddy, Roadrunner, en Bright Lights, Big City. Deze laatstgenoemde songs werden in 2012 al uitgebracht op het verzamelalbum GRRR!
No One Loves You More Than Me is naar verluidt een Beatles-achtig liedje en lijkt niet op de bluesy rocksongs waar de band later beroemd mee geworden is. De bewuste band wordt op 3 april geveild door veilinghuis Tracks te Lancashire en zal naar verwachting rond de 6000 pond (circa 7600 euro) opbrengen. Een woordvoerder van het veilinghuis laat weten dat Nielsen hoopt dat de Stones het bandje zelf kopen, om het vervolgens officieel uit te brengen.
Foto: Milestoned (cc)
The Rolling Stones op Bol.com:

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss