News

INXS album ‘Kick’ krijgt bijzondere heruitgave

Published on

Kick betekende in 1987 de definitieve doorbraak van de Australische band INXS, mede dankzij de eerste single van het album, Need You Tonight, dat wereldwijd een gigantische hit werd. Op 3 november 2017 viert Kick zijn 30e verjaardag met een heruitgave op 180 grams vinyl en als 4-disc boxset.
Maar 2017 is niet alleen het jaar dat Kick 30 jaar bestaat. Dit jaar markeert ook het 40-jarig bestaan van de band en het is bovendien precies 20 jaar geleden dat (de toen slechts 37-jarige) zanger Michael Hutchence een einde aan zijn leven maakte.

Alsof je in de studio staat

In de boxset vind je drie CD’s en een Blu-ray: het originele album en twee CD’s met demo’s en alternatieve mixen. Op de Blu-ray staat, naast een aantal oude promotionele video’s, ook het volledige album geremixt in Dolby Atmos; het meest geavanceerde surround sound-formaat dat er op het moment verkrijgbaar is.
Giles Martin, zoon van de legendarische Beatles-producer George Martin, is verantwoordelijk voor de speciale Dolby-remix van Kick. “Je kunt het album horen als nooit tevoren,” vertelt hij. “Je hoort Michael van erg dichtbij, je kunt hem zelfs horen ademen. Het voelt alsof je met de band in de studio staat.”

Half-Speed vinyl

Luister je het album liever op vinyl? Dan is er ook goed nieuws. Het album is namelijk op 180 grams, 45 RPM, vinyl gedrukt om het album ook als LP zo goed mogelijk te laten klinken. Daarvoor werd gebruik gemaakt van Half-Speed mastering – dat betekent niet dat alles in slow-motion wordt afgespeeld, maar dat elke track meer ruimte krijgt op de plaat, wat de audio ten goede komt. “Ik was echt onder de indruk van het geluid,” zei INXS toetsenist en songwriter Andrew Farriss. “De opnames klinken fris, helder en kick-ass, als een soort vinyl op steroïden.”
INXS’ Kick 30 is verkrijgbaar vanaf vrijdag 3 november, maar is nu alvast te reserveren via Bol, Plato en Velvet.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss