News

Jubileumeditie R.E.M.'s 'Out Of Time' op komst

Published on

Het is alweer 25 jaar geleden dat R.E.M.’s doorbraakalbum Out Of Time verscheen en dat jubileum moet natuurlijk gevierd worden. Van het album, volgens de kenners een van de belangrijkste  van de jaren negentig, verschijnt daarom op 18 november een speciale heruitgave, volledig opgepoetst en voorzien van talloze extra’s.
REM_Out Of Time
R.E.M. liep indertijd al enige jaren mee, maar tijdens de opnames van dit zevende studioalbum bevond het viertal zich op zijn creatieve hoogtepunt, met als gevolg onvergetelijke songs als Losing My Religion, Radio Song en Happy Shiny People, die voor hen de doorbraak naar het grote publiek betekenden.

Uiteindelijk gingen er meer dan 12 miljoen (!) exemplaren van het album over de toonbank – ongekend voor dit ‘alternatieve’ bandje met zijn opvallende mix van pop, rock, folk en country. Let wel: in die tijd  domineerden acts als Guns N’ Roses, Michael Jackson en de Eurythmics de charts. Volgens velen heeft R.E.M. dan ook de weg geplaveid voor een nieuwe golf gitaarbands, waaronder Nirvana en Pearl Jam, die kort na de release van Out Of Time doorbraken. R.E.M.’s album stond in verschillende landen op de eerste positie van de charts, waaronder in de V.S., Engeland en Nederland en het leverde de band drie Grammy Awards op. ‘Amerika’s beste rock & roll band’ schreef het invloedrijke Amerikaanse muziekmagazine Rolling Stone en Time Magazine beschouwt het album als een van de beste uit de muziekgeschiedenis en roemt het om de ‘pure schoonheid die je zelden hoort op een rockalbum’.
De speciale jubileumeditie van Out Of Time zal in verschillende formaten verkrijgbaar zijn. Zo bevat de 2CD-versie het volledig geremasterde album en demoversies van elke track, demo’s van twee b-kantjes en een niet eerder uitgebrachte song. Hiernaast verschijnt er een drie lp’s tellende set met daarop het geremasterde album en de demo’s. De deluxe uitgave is de meest uitgebreide, met naast het geremasterde album en de demo’s ook opnames van een optreden dat in 1991 speciaal werd georganiseerd voor het Amerikaanse radioprogramma Mountain Stage. Een zeldzaamheid: de band ging namelijk niet op tournee met Out Of Time. Hiernaast zit er een Blu-Ray disc bij met het album in hoge resolutie en 5.1 Surround Sound, alle videoclips van het album en beelden van het opnameproces, exclusieve optredens en meer. Alle heruitgaves zijn voorzien van een uitgebreid booklet met interviews met alle vier bandleden en producers Scott Litt en John Keane.
Klik hier om jouw exemplaar van de jubileumeditie van Out Of Time te reserveren bij Bol.com.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss