News

Nieuw livealbum The Beatles op komst

Published on

Op 9 september verschijnt het nieuwe Beatles-album Live At The Hollywood Bowl, met daarop opnames van de drie historische concerten die de band in 1964 en 1965 gaf in de Hollywood Bowl in Los Angeles. De release valt samen met de nieuwe concertfilm The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years die later deze zomer in de bioscoop draait.

The Beatles bij hun op 3 augustus 1964 in de Hollywood Bowl © Getty Images

The Beatles bij hun op 3 augustus 1964 in de Hollywood Bowl © Getty Images


Live At The Hollywood Bowl zal vanaf 9 september zowel op cd als digitaal beschikbaar zijn en de vinyluitgave volgt op 18 november. Het album bevat een 24 pagina’s tellend boekwerkje met een essay van de vooraanstaande Amerikaanse muziekjournalist David Fricke en de fraaie coverfoto is gemaakt door Bob Bonis, de toenmalige tourmanager van de band. Het viertal stapte net het vliegtuig in, op weg van Seattle naar Vancouver voor hun eerste optreden in Canada.
Een gedeelte van de opnames van het nieuwe album verscheen in 1977 nog op het album The Beatles Live At The Hollywood Bowl. George Martin liet toentertijd al weten dat het geen gemakkelijke opgave was om iets van de opnames te maken. ‘De chaos – al is paniek misschien een beter woord – bij deze concerten was onvoorstelbaar. Je had er bij moeten zijn om het te geloven. De band moest over het onophoudelijke geschreeuw van 17.000 toeschouwers heen komen, dat zou zelfs een straaljager niet kunnen. Tot overmaat van ramp hadden The Beatles geen monitorspeakers op het podium waardoor ze zichzelf niet eens konden horen spelen’. Martins zoon Giles en geluidstechnicus Sam Okell hebben nu aan de hand van de originele 3-sporen banden een compleet nieuw live-album gemaakt. Deze banden werden enkele jaren geleden teruggevonden in de archieven van The Beatles’ Amerikaanse platenmaatschappij Capitol en bleken van een veel betere kwaliteit dan de banden die in Londen lagen. Aan de hand van de nieuwste technieken is nu een kraakhelder album gemaakt. ‘Dichter dan dit kom je niet in de buurt van Beatlemania in de Hollywood Bowl’, aldus Giles Martin.
Bestel het album bij Bol.com:

Tracklisting:

 1. Twist and Shout
 2. She’s A Woman
 3. Dizzy Miss Lizzy
 4. Ticket To Ride
 5. Can’t Buy Me Love
 6. Things We Said Today
 7. Roll Over Beethoven
 8. Boys
 9. A Hard Day’s Night
 10. Help!
 11. All My Loving
 12. She Loves You
 13. Long Tall Sally
 14. You Can’t Do That
 15. I Want To Hold Your Hand
 16. Everybody’s Trying To Be My Baby
 17. Baby’s In Black

The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years draait vanaf 15 september in de bioscoop en focust zich op de beginjaren van The Beatles, de tijd waarin ‘the fab four’ nog optrad. Regisseur Ron Howard heeft de film in nauwe samenwerking met Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon en Olivia Harrison gemaakt.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss