News

Nieuwe 3CD box bevat ultieme soundtrack van 'the summer of love'

Published on

Het is deze zomer precies 50 jaar geleden dat de ‘summer of love’ plaatsvond, het hoogtepunt van de hippiebeweging en het startschot van een bloeiperiode voor de popmuziek. In het kader van dit jubileum verschijnt nu de 3CD-box The Summer Of Love.
“If you’re going to San Francisco / Be sure to wear some flowers in your hair / If you’re going to San Francisco / You’re gonna meet some gentle people there”, zong de Amerikaanse zanger Scott McKenzie in de zomer van 1967. Het werd hét liedje van het befaamde Monterey Pop Festival in San Francisco en het groeide gestaag uit tot een van de populairste songs van die zomer. Deze zogeheten ‘summer of love’ behoort tot de belangrijkste popculturele gebeurtenissen van de vorige eeuw. Tegen een achtergrond van politieke en maatschappelijke onrust kwam de jeugd in de zomer van 1967 in opstand tegen de gevestigde orde. Niet met geweld, maar met kunst, literatuur en muziek.
De soundtrack van die onvergetelijke zomer is nu samengevat op de fraaie 3CD box The Summer Of Love, met maar liefst 69 onvergetelijke songs van artiesten als The Kinks, Donovan, Jefferson Airplane, The Beach Boys, Sonny & Cher, The Mamas & The Papas, The Lovin’ Spoonful en The Monkees. Naast de hits van toen staat er ook een reeks vergeten parels op deze met zorg samengestelde collectie, zoals The Rain The Park And Other Things van The Cowsills, I Had Too Much To Dream (Last Night) van The Electric Prunes en Get Together van The Youngbloods.
Bestel bij Bol:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss