News

Paul McCartney komt met nieuw album 'Egypt Station'

Published on

Paul McCartney komt met een nieuw album: Egypt Station. Het is zijn eerste full length plaat sinds het in 2013 uitgebrachte NEW en zal naar verwachting vanaf 7 september verkrijgbaar zijn.
Op Egypt Station vind je naast de twee onlangs uitgebrachte singles (I Don’t Know en Come On To Me) ook de song Happy With You, een (naar eigen zeggen) akoestische mijmering over tevredenheid. Maar ook People Want Peace, een tijdloze track die ook niet had misstaan op een McCartney-album van járen geleden en Despite Repeated Warnings, een zeven minuten durend stuk dat sterk doet denken aan zijn oudere bands, maken hun opwachting.
Tussen albumopener Station I en afsluiter Station II schetst McCartney zijn songs als plaatsen of momenten, waardoor het als luisteraar voelt alsof je daadwerkelijk op een muzikale reis bent. “Ik vond de woorden Egypt Station wel lekker klinken,” vertelt de poplegende. “Het deed me denken aan de ‘album-albums’ die we vroeger maakten. Elk nummer op de plaat is als een ander treinstation – dat was een mooie basis om mee aan het werk te gaan.”

Egypt Station werd opgenomen in Los Angeles, Londen en Sussex en werd (op één track na) geproduceerd door Greg Kurstin, die je wellicht kent van zijn werk met Adele, Beck of de Foo Fighters. In totaal telt het album 14 nummers. De exacte tracklist wordt op een later moment bekend gemaakt.
Reserveer het album hier:
>> Egypt Station op CD
>> Egypt Station op LP

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss