News

Jaren 80 Nederpop op nieuwe delen 'Golden Years'

Published on

Op 23 februari verschijnen er weer vijf delen in de serie The Golden Years Of Dutch Pop Music: Doe Maar, Het Goede Doel, Toontje Lager, Klein Orkest en Normaal. Met deze nieuwe verzamelaars wordt voor het eerst de succesvolle Nederpop uit de vroege jaren 80 bij de serie betrokken.
Tot eind jaren 70 was er vrijwel geen enkele popgroep in Nederland die in zijn moedertaal zong. De eerste tekenen van Nederlandstalige popmuziek kwamen uit de Achterhoek, waar de band Normaal een opmars maakte met hun ‘dialectrock’. Begin jaren 80 ontstond er, onder aanvoering van bands als Doe Maar, Toontje Lager, Het Goede Doel en Klein Orkest, de eerste succesvolle stroming met Nederlandstalige popgroepen. Velen volgden in hun kielzog.
De bovengenoemde bands en de diverse labels waarop zij muziek uitbrachten hebben allen hun medewerking verleend aan het tot stand komen van deze mooie nieuwe delen in The Golden Years Of Dutch Pop Music. De serie bestaat inmiddels uit ruim 50 delen en is daarmee het meest complete en uitgebreide overzicht van de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. “Beter dan ooit wordt de Nederpop heruitgegeven in Golden Years”, aldus De Volkskrant. “De reeks is verslavend (…) stiekem wil je alle delen in huis hebben”.
De nieuwe delen in de serie zijn o.a. te reserveren bij Platomania.nl en Bol.com:

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss